Beersel heeft nu ook een Force park

Bron: het nieuwsblad.

Beersel heeft nu ook een FitPark

Beersel heeft nu ook een FitPark

Het park is een realisatie van Infopunt Publieke Ruimte. HDD.

BEERSEL – FitPark de Beemd in Huizingen is een feit. Vrijdag 25 juni werd het “plechtig” in gebruik genomen. Dit park is een realisatie van Infopunt Publieke Ruimte waarvoor de gemeente Beersel werd geselecteerd als pilootproject voor het Project Force.

Force heeft als doelstelling “lokale besturen aan te sporen kwalitatieve beweegplekken in buurten te creëren die toegankelijk en laagdrempelig zijn voor elke burger”. Het project baseert zich op het principe van “Calisthenics”, een hippe sport die werkt op kracht, mobiliteit en stabiliteit via het eigen lichaamsgewicht en een minimum aan toestellen. Dit kan wel alleen in groep beoefend worden. Elsie De Greef(N-VA), schepen van Sport: “Als schepen van sport is het o.m. mijn taak om de Beerselse bevolking warm te maken om te sporten, we hebben een groot sportaanbod en vele sportclubs in de gemeente maar een FitPark hadden we nog niet. We hebben ons dan ook ingeschreven in dit beweegproject en waren heel blij om te horen dat onze gemeente werd geselecteerd door ‘Infopunt Publieke Ruimte’ als pilootproject voor het Project Force. “

Het doel is om veel burgers in beweging te zetten: jeugd, jong -volwassenen, volwassenen, senioren, sportieve mensen maar ook minder sportieve, kwetsbare doelgroepen. Er konden al verschillende reacties worden genoteerd: “Ik loop regelmatig in de beemd, ik kan dit nu combineren met verschillende oefeningen, tof! “ en voetbaltrainer: “ik ga hier komen oefenen met de ploeg”. En nog meer : “Ik ben aangenaam verrast met het initiatief, fitnessparcours in Huizingen de beemd. Mijn zus heeft het cognitief/ psychologisch moeilijk, ik wil met haar wekelijks een uur van dit traject gebruik maken.”

Op het infopaneel worden via een QRCode diverse oefeningen toegelicht.Tevens zal de dienst sport per toestel ook nog diverse oefeningen in de kijker plaatsen, die regelmatig zullen aangepast worden. In het najaar wordt ook een initiatiecursus georganiseerd. Nog meegeven dat het prijskaartje van een FitPark 24.000 euro bedraagt. Beersel moet als pilootgemeente slechts 6.000 euro(zonder btw) betalen. Hugo Devillé.